New York Stadium (Rotherham United FC)

he New York stadion, kjent som AESSEAL New York Stadium for sponsing formål, er et fotballstadion i Rotherham, South Yorkshire, England. Åpnet i juli 2012, er det hjemmebanen til Rotherham United.

Rotherham United kunngjorde sin intensjon om å bygge et nytt fellesskap stadion da de flyttet bort fra Millmoor til Don Valley Stadium i mai 2008 etter en tvist med bakken eieren Ken Booth. I januar 2010 ble klubben kjøpt den tidligere eiendommen til Guest og Chrimes Foundry som skal brukes for den nye stadion. Outline planlegging tillatelse for stadion ble gitt i november 2010, og de første bildene ble skissert kort tid etter.

Navnet på stadion ble annonsert som «New York Stadium ‘den 19. desember 2011 valgt foran’ The Foundry» og «The Waterfront Stadium». Bakgrunnen for navnet er at området av landet at stadion ligger på kalles New York Island, og det ble antatt at det ville være bedre å gi navn til stadion etter historie og / eller hvor stadion ligger, som nærliggende stadioner Bramall Lane og Hillsborough. Styreleder Tony Stewart håper også at navnet kunne bringe investeringer fra New York City eller lenger unna, som New York Yankees leder hadde nylig sa at han ønsket å investere i en engelsk fotballag.

Byggingen startet i juni 2011 og stadion ble offisielt åpnet av prins Edward, hertug av Kent den 12. mars 2012. Det første spillet ble spilt på stadion var en pre-season kamp mellom Rotherham og Barnsley, holdt den 21. juli 2012. Millers vunnet 2-1; det første målet på stadion ble scoret av Jacob Mellis av Barnsley, og David Noble scoret Rotherham første mål i sitt nye hjem. The New York Stadium gjorde sin ligadebut 18. august 2012, der Rotherham slå Burton Albion 3-0, Daniel Nardiello scorte det første målet på den nye stadion.

You may also like...