5 av de beste spillene på fotball i historien

Hva får så mange til å gamble på sportsresultater? Det mest åpenbare svaret, er at det øker engasjementet blant de som ser på den kampen de har spilt på. Med andre ord, når du satser på favorittlaget ditt, får du også noe håndgripelig ved å spille, noe som øker spenningen og intensiteten.

Hell og tilfeldigheter er ofte forbundet med pengespill. Få vil hevde at slike faktorer ikke spiller inn i det hele tatt. For i det store og hele, så har du begrenset kontroll over hvordan lagets spillere presterer på banen i den avgjørende kampen. Det drives for øvrig en del forskning på dette området, og ved Universitet i Bergen finner du Nasjonalt kompetansesenter for spillforskning.  

Men selv om du ikke kan kontrollere hva som skjer i selve kampen, kan du kontrollere din egen evne til å forutsi hva som er de mest sannsynlige resultatene. Dette er i seg selv et spill, og i dette spillet er det din dømmekraft som er i sentrum. Hvor godt kan du forutsi hva som skjer i kampen? Har du tatt hensyn til innbyrdes styrker og svakheter i lagene? Overså du noen detaljer?

Historisk sett har vi sett noen fantastiske veddemål som trosser all logikk og statistikk. Og selv om det spilles heftig hos norske bookmakere, så har de nok ikke opplevd gevinster som de nedenfor. 

De usannsynlige resultatene

Nummer 1: En storm herjet England en dag tilbake i 2010 og avbrøt alle Premier League-kampene. Så i stedet spilte en engelsk mann lag som Espanyol, Fiorentina, Valencia, Porto, Barcelona og AC Milan. Han angrer nok ikke på det i dag. For med noe som tilsvarer ca. 350 kroner, fikk han 1 million tilbake.

Nummer 2: I 1999 fikk en Manchester United-fan hele 1,35 millioner kroner for sine knappe 22 kroner. Hva han spilte på? At Manchester United tok The Treble, selvfølgelig! Hvis du vil vite mer om Uniteds Treble-sesong, kan du bli klokere på Wikipedias hjemmesider.

Nummer 3: Ville du satset penger på at Manchester City spiller uavgjort mot Arsenal, at Wolves slår Chelsea, at Liverpool taper mot Blackburn, og at Barcelona mot Bilbao ender uavgjort? Nei vel, men det var akkurat det en mann gjorde, og for sine 21,66 hardt opptjente kroner fikk han rundt 2,3 millioner tilbake.

Nummer 4: Med 14 riktige resultater fikk en mann rundt 4,3 millioner kroner tilbake for de 2,60 kronene han hadde satset. Blant veddemålene var blant andre alle de 5 beste lagene i Premier League, de 3 beste i den skotske ligaen og Bayern München som vinnere av Champions League.

Nummer 5: Dette er en av de store: En anonym mann satset i 2011 på 19 forskjellige kamper. Han spilte for noe som svarer til omtrent 8 kroner, og innløste et ufattelig beløp på drøyt 5 millioner kroner.

Mer enn bare et spill?

Så er sportsspill bare tilfeldigheter? Det er vel vanskelig å benekte at alle disse menneskene var utrolig heldige. Men mon ikke de også klarte å øke sjansene sine ved å analysere spillet og lagene?

Spill nummer 2 og 3 tilhører faktisk samme mann. Det kan virke som det er fornuftig å være god til å ta hensyn til og forutsi ukjente faktorer. Det ligner vel på sett og vis det vi gjør hver eneste dag, nemlig å analysere omgivelsene våre i et forsøk på å skape sammenheng og stabilitet i et liv som har mange ukjente faktorer.

You may also like...