Cardiff City Stadium (Cardiff City)

Cardiff City Football Club er en walisisk fotballklubb som spiller i Football League Championship. Klubben ble stiftet i 1899, og ble valgt inn i The Football League i 1920. «The Bluebirds», som er kallenavnet til Cardiff City, spiller hjemmekampene sine på Cardiff City Stadium i Cardiff. Byen Cardiff ligger i det sørlige Wales, og er regionens hovedstad. Cardiff ligger omtrent sju mil vest for den engelske byen Bristol, og 18 mil sørvest for Birmingham.

I 2010 kjøpte Vincent Tan aksjer og tok kontroll over klubben.

Cardiff City Stadium (walisisk: Stadiwm Dinas Caerdydd) er et fotballstadion i Cardiff, South Glamorgan, Wales, som fra starten av 2009–10-sesongen er det nye hjemmet til Cardiff City FC og rugbyklubben Cardiff Blues. Stadionet har en kapasitet på 28 000 sitteplasser, som på sikt kan utvides trinnvis opp mot en kapasitet på 60 000, og er en del av en større utvikling av bydelen Leckwith i Cardiff, til en kostnad av over en milliard kroner. Cardiff Citys gamle hjemmebane, Ninian Park, vil bli revet for å gi plass til leiligheter.

Tankene om et nytt stadion for Cardiff City startet i 2002, da daværende styreformann Sam Hammam lanserte planer om et moderne 60 000 seters stadion i Cardiff som en del av sin framtidsvisjon for klubben. Planene om et stadion som kunne romme minst 30 000 tilskuere fortsatte i det stille de neste årene. Da Hammam trakk seg som styreformann i 2005 etter en avsløring om klubbens store gjeld, ble Cardiff gitt en 90 dagers frist til å sikre finansiering av prosjektet gjennom salg av landområder rundt stadionet til kommersielle utbyggere. I november 2006 ble forretningsplanen endelig godkjent, og den siste planleggingen kunne fullføres.

I mars 2007 ble det bestemt at den øvre tribuneseksjonen kun skulle bygges på den ene langsiden, slik at byggingen skulle kunne starte tidligere. Dette gjorde at kapasiteten ble redusert til ca. 26 000, et tall som har økt i takt med at prosjektledelsen har jobbet med å få plass til flere stoler. Da byggingen endelig startet i september 2007, var det forventet at stadionet skulle stå ferdig før jul 2008, men uventet dårlig vær sommeren 2008 gjorde at ferdigstillelsen ble utsatt til mai 2009.

Den offisielle åpningen av stadionet var i forbindelse med en treningskamp mot Celtic den 22. juli 2009. En kamp som endte 0-0. Den første offisielle kampen spilt på Cardiff City Stadium var en kamp i Football League Championship den 8. august 2009 mot Scunthorpe United, som hjemmelaget vant 4-0.

You may also like...