Deepdale Stadium (Preston North End)

Preston North End Football Club er en engelsk fotballklubb som spiller i The Championship. Klubben ble stiftet i 1881, og var en av 12 klubber som startet The Football League i 1888. «The Lilywhites», som er kallenavnet til Preston North End, spiller hjemmekampene sine på Deepdale i Preston. Byen Preston ligger i den engelske regionen Nordvest-England, omtrent fem mil nordvest for Manchester.

Deepdale er tilholdssted for Englands nasjonale fotballmuseum.

Anlegget ble brukt første gang den 21. januar 1875 av sportsklubben North End, som arrangerte sin første kamp den 5. oktober 1878. Deepdale ble utvidet i perioden 1995–2001 og i 2007 var Deepdale verdens eldste fotballstadion som fortsatt er i bruk. De siste viktige kampene utenom klubbkamper ble spilt her under EM i fotball for damer 2005.

Tre av fire stå tribuner har blitt erstattet av sittetribuner navngitt etter kjente spillere som Bill Shankly, Tom Finney og Alan Kelly, mens den fjerde tribuneseksjonen fortsatt står og gir hele stadionet et uvanlig særpreg. Det har for øvrig kommet planer om å rive denne seksjonen, og arbeidet er forventet å starte i 2007.

You may also like...