Old Trafford (Manchester United)

Old Trafford er hjemmebanen til den engelske fotballklubben Manchester United, og ligger i Trafford i Stor-Manchester, nordvest i England. Den er det eneste stadionet i de fire øverste divisjonene i England som aldri har fått et offisielt navn, men blir kalt Old Trafford etter stedet der den ligger.

Old Trafford, som også er kjent som The Theatre of Dreams etter utsagn fra Sir Bobby Charlton, har vært Manchester Uniteds hjemmebane siden 19. februar 1910. Stadionet ble bombet i 1941, og United måtte spille på Manchester Citys hjemmebane Maine Road til gjenoppbyggingen var fullført i 1949.

Old Trafford har i dag nest størst publikumskapasitet av alle engelske fotballstadioner, med plass til 75 769 tilskuere. Bare Wembley Stadium i London er større. 13. januar 2007 ble det satt ny publikumsrekord i Premier League med 76 098 tilskuere på Old Trafford. Old Trafford er med god margin Storbritannias største klubbstadion. Spilleflaten er på 106 x 69 meter. Stadionet brukes ofte til semifinalekamper i FA-cupen (såfremt Manchester United ikke er involvert), og mens nye Wembley var under bygging, ble det spilt flere landskamper der. Finalen i Champions League ble spilt der i 2003, samt flere kamper under VM 1966 og EM 1996. Stadionet er det eneste i England som er kategorisert med fem stjerner, som er høyeste karakter, av UEFA.[2]

Stadionet har gjennomgått flere utbygninger fra 1993, der de mest omfattende var ekstranivåene (ekstra etasje) på nord-, vest- og østsiden. Fremtidige utbygninger involverer en ekstra etasje på sørsiden, for å få takhøyden jevn rundt hele stadionet. En slik utbygning vil øke kapasiteten til rundt 90 000 tilskuere.[3] Tribunen der de mest innbitte hjemmesupporterne sitter, kalles Stretford End (offisielt kalt West Stand).

Fotballbanen ligger 800 meter fra en kjent cricketbane med samme navn, samt den tilhørende Manchester Metrolink-stasjonen.

You may also like...