Anfield (Liverpool)

Anfield Stadium, oftest kalt Anfield, eller Anfield Road etter veien den ligger ved, er et fotballstadion ved Stanley Park i Liverpool, England. Den ble bygget i 1884, og har vært hjemmebanen til Liverpool FC siden de ble stiftet i 1892, etter at byrival Everton flyttet fra Anfield.

Anlegget består av fire forskjellige tribuner; The Kop, Main Stand, Centenary Stand og Anfield Road End, og de utgjør en samlet kapasitet på 54 074 tilskuere.[1] Tilskuerrekorden er på 61 905 fra en kamp i FA-Cupens fjerde runde mot Wolverhampton Wanderers i 1952. Denne rekorden har i ettertid blitt vanskelig å slå, spesielt etter at kapasiteten på Anfield ble redusert i 1994, da det ble forbudt med ståplasser i de to øverste divisjonene i England. Dette var en følge av Taylor-rapporten, som ble satt i gang etter Hillsborough-tragedien, hvor Liverpool ble hardt rammet.

Utenfor stadion finnes det to porter (gates) som er oppkalt etter to legendariske managere i klubben, Paisley Gates og Shankly Gates. Det finnes også en statue av Shankly ved The Kop-tribunen.

Anfield regnes som en UEFA Elite Stadion, og har ved flere anledninger vært vertskap for internasjonale kamper, inkludert flere hjemmekamper for England. Banen var også sentral i EM i fotball 1996, som en av åtte spillearenaer. Tidligere i historien ble arenaen flere ganger brukt til tennis og boksekamper, og skal i fremtiden være med å arrangere VM i rugby i 2015.

You may also like...