5 viktige aspekter du bør vurdere før du drar på fotballtur

Fotballfans er blant de mest lidenskapelige tilhengerne, og en del av opplevelsen er en fotballtur. Det finnes noen ulike turtyper for fotballelskere. Du kan følge hjemmelaget ditt i den lokale ligaen. Du kan planlegge en tur til store begivenheter som verdens- eller europamesterskap, eller du kan besøke noen av de legendariske stadionene og klubbene, deriblant Liverpool og Anfield, Barcelona eller Bayern.

Ting du bør tenke over før du legger ut på en fotballtur

Når man reiser til andre land eller byer med en lojal gruppe bestående av hardcore-supportere, kan opplevelsen bli riktig så morsom.

  1. Ta med deg nok klær for tre til fire dager. Ta med deg komfortable sportsklær og lagdrakten din, selvsagt. Ikke tenk eller ta med deg for mye. La ølen bli igjen hjemme. Øl får du kjøpt på destinasjonen. Dessuten bør du ikke drikke og kjøre.
  2. For turer i forbindelse med nasjonale bortekamper er de beste alternativene organisert transport, som charterbusser og fly. Dette gjør at du kan starte syngingen av supportersanger tidligere, drikke noen øl uten å få skyldfølelse eller være en fare for trafikken, og det blir billigere.
  3. Velg transportmiddelet med omhu, og ut ifra avstanden. For avstander opptil 1000 kilometer kan du vurdere å leie en SUV eller minibuss. Sjekk kjøretøyets drivstofforbruk og forsikring. Sørg for at kjøretøyet har et infotainment-system med gode høyttalere slik at dere kan lytte til klubbsangene. Dersom du reiser alene eller i par, kan du høre på Premier League Podkast eller et annet analytisk program som gir innsikt i verdens mest populære sport.

Store begivenheter

Har landslaget kvalifisert seg til en internasjonal konkurranse som, EM eller VM? Er din store drøm å synge «You’ll never walk alone» sammen med Liverpool-fans på hjemmekamp? Det beste ville være om du planla flere måneder i forveien.

  1. Jo raskere du reserverer innkvartering, desto billigere blir det. Vurder å ta inn på et rimelig hotell eller finn inkvartering på Airbnb. Den nasjonale troppen kan bli med videre i turneringen i flere uker, noe som vil gi nok av tid til å se andre ting, så planlegg hotelloppholdet ditt deretter. Dersom turneringen foregår på ett og samme kontinent, kan du reise rundt med ditt eget transportmiddel. Lei en van slik at du kan spare penger på billetter, og som en ekstra fordel kan du utforske vertslandet utenom fotballkampene.
  2. Kjøp alltid kampbilletter god tid i forveien for å få den beste prisen. Ikke prøv å ta sikte på toppkampene ettersom disse kan bli riktig så dyre. Stadionet vil være fullsatt mot West Bromwich Albion, og det er en stor mulighet for seier, noe som vil utløse en enda bedre stemning på stadion.

Stadionturer og andre attraksjoner

Dersom du reiser utenom fotballsesongen, kan du fortsatt gjøre ferien om til en fotballtur. De fleste store klubber har guidede stadionturer, og dersom du drar til Barcelona, kan du lære om den berømte historien til Blau Grana, kjøpe varer og ta med kjæresten din til La Rambla og senere Barcelona-stranden. Noen av de beste europeiske klubbene har tilholdssted i store byer, som i mange tilfeller står oppført på livslisten for mange mennesker. Paris, London, Roma, Barcelona, Madrid, Lisboa og andre flotte turistmål er også hjemsted for de beste europeiske fotballagene.

Konklusjon

De viktigste faktorene du bør ta høyde for når du planlegger en ideell fotballtur er å finne billetter og overnatting tidlig, velge transport med omhu og pakke med lagdrakten din.

You may also like...