Fotball-landet Italia

Om du er fotballinteressert, vil en Italia-tur garantert falle i smak. Italia er et land med stor lidenskap for fotball, og hvor mye penger for å finansiere sporten er i omløp. Om du har mulighet å reise rundt i landet, bør du besøke de ulike stadionene. Spesielt i Napoli, Milano og i Torino vil du finne de beste fotball-severdighetene. Det å besøke en av disse når store lag møtes til kamp, er et show du sent vil glemme. Farger, folk, musikk, lyd og høy pumpende energi. Forbered deg på en storslått opplevelse!

Når mange mennesker samles på et sted, må vi være bevisst på virus-fare. I 2020 fikk vi virkelig lære hvor viktig det er å holde avstand, for å unngå smitte. En annen type virus er det som angår datamaskinen din. Et oppdatert Avast antivirus program, vil hjelpe deg med dette. Både når vi er på reise, og hjemme må vi ha dette installert for å holde dataene våre tygge. Hva er vel kjedeligere enn å få en fantastisk fotball-tur ødelagt av en ødelagt pc. Eller enda verre, at private og sensitive opplysninger havner på avveie.

Spis som en fotballstjerne

Etter en spennende match, så man selvfølgelig få mat i magen. Når det gjelder utsøkt kokekunst er Italia uovervinnelig. En liten restaurant eller taverna, vil by deg på smaksopplevelser av en annen verden. Kanskje kosten er en av grunnene til at de italienske spillerne er såpass gode? Ikke vet vi, men at det danser i smaksløkene skal være helt sikkert. Fersk pasta, tomatsaus kokt i timevis, basilikum rett fra hagen og fersk-kvernet pepper.

Bare luktene når du kommer inn på et spisested, er nok til å trollbinde deg. Er det noe Italienerne kan enda bedre enn å sparke fotball, så må det være å lage himmelsk mat. Pizza er en annen rett som er garantert å havne i smak. Her vil ethvert sted være et godt valg. Italienerne tar pizza på alvor, og disse laget i steinovner med en perfekt tynn bunn.

Supportere i Italia

Det største stadionet i Italia er San Siro i Milano, det kan holde opp til 80 000 mennesker. Det sier seg selv at det blir liv og røre med en såpass stor gjeng. Den nest største er Olympico De Roma, i hovedstaden. Dette stadionet kan holde opp til 70 000 supportere. På tredjeplass har vi San Nicola i Bari, med plass til «kun» 58 000 tilskuere. Italienere er et folkeslag som er kjent for å være lidenskapelige, og dette er absolutt tilfelle også når det gjelder fotballen.

Når Covid 19 etter hvert er historie, og vi igjen kan reise fritt, bør du vurdere å besøke dette spennende landet. Om du reiser med noen som ikke er like fotballinteresserte, er det helt problemfritt. Italia har uendelig mye mer å by på, uansett hvilke interesser en har. Her kan dere nyte deilig vin, og sene nattetimer med vakker musikk i gatene. Et mer rikt land når det gjelder kultur og historie skal du lete lenge etter.

You may also like...