Den norske eliteserien i fotball

Alle som liker fotball, har stiftet bekjentskap med den norske eliteserien i fotball for menn. Det er nemlig den aller øverste divisjonen i norsk herrefotball og selv om de som er yngre kjenner denne serien som eliteserien i fotball, så er det ikke alle som har den opplevelsen. Det er nemlig ikke særlig lenge at eliteserien har hatt nettopp det navnet, for før 2016 het eliteserien Tippeligaen, og de aller fleste kjenner den derfor som det i stedet for.

Det er mange måter vi bruker tid på nettet for tiden, enten det er i form av å se kamper på nett, bruke online spill og casino bonus som underholdning eller kose seg med strømmetjenenester med filmer, serier og alt mulig annet man kan bruke tiden sin på nettet til. Det å kunne følge med på fotball har vært litt utfordret det siste året der det ikke har vært like mange kamper på grunn av pandemien, men i år er alt nesten tilbake som vanlig.

Den norske eliteserien i fotball for herrer er en del av UEFA og NNF og ble grunnlagt helt tilbake i 1937 og har i dag i alt 16 klubber som en del av grunnlaget deres. Blant disse 16 lagene er det Rosenborg som har aller flest titler, mens Bodø/Glimt er det laget som er den regjerende mesteren. Når man rykker ned fra eliteserien, er det 1. divisjon man rykker ned til, som selvsagt også er et veldig, veldig bra sted å være, men alle vil jo heller være i eliteserien.

Seriesystemet

Når det kommer til seriesystemet, som på mange måter kan beskrives som det som holder hele eliteserien sammen, blitt endret utrolig mange ganger. Dette har i hovedsak vært endringer som skulle sørge for at alle klubbene i Norge skulle ha mulighet til å rykke opp i ligaen. Dette har fordelt seg i endringer i, i hovedsak to forskjellige kategorier. Og disse to kategoriene har på mange måter blitt gjort for å sørge for et mer demokratisk og rettferdig opprykk fra ligaene under eliteserien.

Den første kategorien av endringer har gått på at ligaen skulle gjøre endringer i forhold til at lagene skulle kunne rykke opp i eliteserien uavhengig av hvor i landet de hadde hjemmebane. Før i tiden var det nemlig ikke sånn at det var likegyldig, men endringene som er gjort, sørger for at hvor laget har hjemmebane ikke skal spille inn på sjansene for å kunne rykke opp i eliteserien. Og dette må sies å være rimelig viktig i et land som Norge, der avstandene er store og variasjonene viktige.

En annen kategori av endringer, er endringer i forhold til hvor mange lag som har vært en del av selve eliteserien. Før var det ikke like mange lag som det er i dag, og den endringer som er gjort, har vært for å skape mer dynamikk og flere sjanser for de forskjellige lagene. Det er selvsagt ikke alle som har vært helt enige i alle endringene, men det er verdt å se på dem, for de har gjort en stor forskjell.