Slik fungerer live betting og odds på nett, og her kan du prøve det ut

Live betting tar en alt større andel av markedet for spill på fotball og andre idretter, og det er stadig flere som får opp øynene for denne raskere måten å spille på. Likevel kan det fremstå litt komplisert og uoversiktlig ved første blikk, spesielt sammenlignet med de aller enkleste spillene på odds i form av de gammeldags tippekupongene.

I dag foregår en alt større del av spill på odds digitalt. Enten om det er fra mobilen, på et nettbrett eller fra en PC – det er helt enkelt mye enklere og mer praktisk å spille på nett. Det betyr også at betting på nett etterhvert har utviklet seg til å være så mye mer enn bare en digital gjengivelse av fysiske kuponger og gammeldagse spill, og det er her live betting kommer inn i bildet..

Grunnleggende om live betting

Hovedpoenget med live betting finner vi allerede i navnet, alt handler om at spillet skjer direkte. Når det er sagt så finnes det flere andre hovedelementer som skiller live betting fra mer tradisjonelle spill på odds:

  • Dynamiske odds som forandrer seg i takt med spillet. En forutsetning for å kunne tilby spill som fortsetter også etter at en kamp er i gang, er at oddsene også kan forandre seg dynamisk. Ellers hadde det selvfølgelig gitt urettferdige fordeler til de som venter med å spill. Det betyr at odds på live betting hele tiden forandrer seg. Her er det rom for raske bevegelser i odds når det skjer uventede vendinger i aktuelle konkurranser eller kamper.
  • Mer frihet i forhold til tid. Med live betting er det ikke nødvendig å forholde seg til en mengde frister, det er ofte mulig å spille på eller endre et spill på en kamp som allerede er i gang. Det gjør dessuten at spilleperioden blir mer flytende, og overlapper med kampen istedenfor å avsluttes før den.
  • Bredere utvalg av spill. Med direkte oppdaterte spill og odds som endres i sanntid, så er det dessuten mulig å legge til helt nye spill. I stedet for å for eksempel bare spille på resultatet i en kamp, kan du velge å spille på hendelser underveis. Det kan handle om mange forskjellige objekter i samme kamp, og ned på et detaljnivå som hvem som får corner neste gang eller scorer innen et par minutter.

Samlet gir altså live betting både mer dynamisk spill, frihet i forhold til tid og helt nye spillmuligheter.

Hvor er det enklest å prøve ut live betting?

Det er selvfølgelig på nett det skjer, og nordmenns mobilabonnement inneholder mer og mer data. Derfor er det sikkert også fra mobil som mange tester ut live betting for første gang. Gitt dette er det to faktorer som kan være greie å tenke på:

  • Velg en aktør med norsk innhold og kundeservice, da er det lett å komme i gang.
  • Med gode mobilløsninger er det mye enklere å spille på live betting samtidig som du følger med på kampen, enten om det er på storskjerm eller på den samme lille skjermen.

Så hvis du ikke har prøvd ut live betting ennå, da er det mye å glede seg til.

You may also like...