Lønner det seg å investere i fotballaksjer?

Det er ingen tvil om at årets Europamesterskap skapte både glede og sorg blant det europeiske folk. Det ble en folkefest uten like og det ble skapt minner for livet. Kanskje var det også skapt et par nye fotballsupportere. Det er hvert fall ingen vil om at mange la sjel og hjerte på bordet mens favorittlaget spilte.

Slik er det også med fotballaksjer. For de fleste handler ikke kjøp og salg av fotballaksjer så mye om å tjene penger, men heller om å støtte et lag de liker godt slik at de kan fortsette å ligge på børsen. Sommeren går til kjøp og salg av spillere og klubber, nye investorer kommer på banen og tilskuerne venter i spenningen på at seriene de ellers følger med på skal begynne igjen.

Mange investerer med hjertet

De aller fleste eksperter er enig i at dersom du ønsker å tjene penger og dersom målet ditt er langsiktig avkastning så er ikke fotballaksjer det rette for deg. Det er nok hvert fall ikke her du skal begynne. De aller fleste investerer nemlig i fotballaksjer for å støtte klubben og lokalsamfunnet sitt. Med andre ord kommer du nok ikke til å tjene all verdens av penger på denne investeringen, men du kan likevel tjene på det i form av glede og støtte til lokalsamfunnet og til laget du heier på. Dersom du ønsker å investere i aksjer som gir høyere avkastning kan du lese mer om gode investeringstips hos Aksjebloggen.

Nå tenker du kanskje at grunnen til at du mest sannsynlig ikke kommer til å tjene et hav av penger på å investere i fotball er fordi de norske ligaene ikke er særlig store og fordi at det norske landslaget ikke alltid gjør det like bra. Dette er ikke grunnen, det er faktisk slik at fotballinteresserte investorer som oftest ikke ender opp med så høye avkastninger. Selvfølgelig tjener de største klubbene penger, men det er likevel ikke penger det går på når investorer investerer i fotball.

Er det mulighet for avkastning?

Dersom du har lest dette og nå likevel tenker at dette er noe du ønsker å tjene penger på så finnes det selvfølgelig måter. Det hyggeligste er selvfølgelig å støtte det lokale laget, men dersom du er god på analyse og interessert i fotball kan du fortsatt få god avkastning om du gjør de riktige valgene. Mange klubber opplever nemlig store svingninger på fotballbørsen så dersom du er god på å forutsi hvem som kommer til å gjøre det godt vil du kunne oppnå en nokså god avkastning.

Det vil med andre ord si at om en klubb taper Champions Leauge så vil verdien av aksjene gå ned. Da kan du kjøpe aksjene billig dersom du forventer at klubben kommer til å gjøre det bedre i neste serie. Deretter kan du selge aksjene igjen når klubben gjør det godt og prisene er høyere. Slik vil du kunne oppnå høyere avkastning. Det er likevel viktig å påpeke at dette er en nokså risikabel og også lite sikker investering.

You may also like...