Alt du trenger å vite om fotballaksjer

I dag er fotball verdens største sport og det er ingen hemmelighet at det finnes et hav av fotballsupportere der ute. Denne sporten har en helt magisk evne til å skape folkefest og til å samle nasjoner, vennegjenger og grupper med mennesker fra forskjellige bakgrunner og kulturer.

Det er mange som ikke vet at de store, internasjonale fotballklubbene faktisk er listet på børsen. Med andre ord kan du altså investere i fotballklubber. Som du kanskje har hørt tidligere så anbefales det å investere i markeder som du har kjennskap til. Dermed er det ikke sikkert at det er en så dum ide å investere i fotballklubber dersom du har en stor interesse for fotball.

Disse klubbene kan du investere i

De mest kjente fotballklubbene du kan investere i og som finnes på børsen er følgende:

  • Juventus
  • Manchester United
  • Rangers
  • Celtic
  • Arsenal
  • Borussia Dortmund

Selv om det ikke er mulig å investere i alle fotballklubber, på børsen, så er det fremdeles noen gode muligheter for investering dersom dette er noe du er interessert i. Det er mange som ønsker å investere i fotballklubber for å kunne skape en litt mer allsidig portefølje. Det er nemlig ikke like «normalt» å investere i fotballaksjer som det det er innenfor mange andre markeder.

Dersom du har en veldig trygg og stabil portefølje, kan det dermed være en ide å investere i et fotballag for å skape litt mer allsidighet. Du bør i så fall investere i en fotballklubb som du tror har muligheten til å øke kursprisen basert på prestasjoner og generelle inntekter. Dersom du vurderer å investere i fotballaksjer er det også viktig at du er klar over risikoen dette kan innebære. Normalt frarådes det å ha følelser involvert i investeringene man gjør, og dette kan absolutt være vanskelig når det kommer til fotball. Dersom du tenker at du heller ønsker å investere i noe annet, som for eksempel kryptovaluta, kan du lese alt om Bitcoin her.

Indirekte investering

Det er altså ganske så risikabelt å investere i fotballklubber så det er viktig at du tenker over dette både en og to ganger før du gjennomfører investeringen. Du kan også investere i fotball på en mer indirekte måte dersom du føler at det er tryggere og dersom du føler at dette passer porteføljen din bedre. Du kan nemlig investere i fotballagenes samarbeidspartnere. Da kan du for eksempel investere i Nike eller Adidas som begge samarbeider tett med fotballbransjen.

Fotballagene som har samarbeid med for eksempel Adidas og Nike vil være med på å påvirke deres kursutvikling basert på hvordan de gjør det på banen. Det vil altså si at om laget du heier på er sponset eller samarbeider med Nike og laget gjør det bra, så vil nok Nike selge mer klær. Med andre ord så gjør du en indirekte investering i laget, en investering som kanskje er litt mindre risikabel, sammenliknet med fotballaksjer. Uansett hva du velger så er det viktig å huske at du ikke må investere mer enn du har råd til å tape.

You may also like...